1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Vergi kaçakçılığını önleyen düzenlemeyi destekliyoruz

Okumuş: Vergi kaçakçılığını önleyen düzenlemeyi destekliyoruz

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründe vergi kaçakçılığını önlemeye yönelik düzenlemeleri desteklediklerini söyledi. 

Okumuş: Vergi kaçakçılığını önleyen düzenlemeyi destekliyoruz

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründe vergi kaçakçılığını önlemeye yönelik düzenlemeleri desteklediklerini söyledi. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründeki vergi kaçakçılığına yönelik önlemleri içeren maddelerin de yer aldığı ve kamuoyuna Vergi Reformu Paketi olarak anılan kanun teklifini görüşmek üzere; Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Fuat Köktaş bata olmak üzere bazı milletvekillerini ziyaret etti. 
 
İmran Okumuş, vergi kaçakçılığının sona erdirilmesi için radikal önlemler içeren maddelerin kanun teklifinde yer almasını büyük sevinçle karşıladıklarını söyledi ve teklifin bir an önce yasalaşmasını talep ettiklerini kaydetti.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili bir basın açıklaması yayınlaya Okumuş, “Uzun yıllardır devletimizin vergisini çalarak haksız kazanç elde eden, yatırım yapmadan, emek harcamadan, istihdam sağlamadan sektörden beslenen vergi hırsızlarına karşı radikal yaptırımlar getiren maddelerin kanun teklifi içinde yer alması bizleri çok mutlu etti” dedi.

Açıklamasında PÜİS’in uzun zamandır sektörü kirleten, sektörün adını lekeleyen, kamuoyunda sektörün kötü anılmasına neden olan kaçakçılara karşı yoğun bir mücadele verdiğini hatırlatan İmran Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu ayın sonuna kadar yasalaşacak olan kanun teklifi ile hırsız ve arsızların sektörden temizleneceğine, sektörümüzün yeniden hak ettiği saygıyı kazanacağına ve yıllardır kaçakçılıkla anılan bu sektörün meslek onurunu tekrar kazanacağına inancım tamdır. Akaryakıttaki vergi kaçakçılığının sona erdirilmesi için atılacak her adımın arkasındayız ve sonuna kadar destekçisiyiz”.  

LPG VE MESAFE TALEPLERİ TEKRAR DİLE GETİRİLDİ

Okumuş açıklamasında Fuat Köktaş’a, 2005 yılından önce kurulan akaryakıt istasyonlarına LPG ünitesi eklenmesi halinde, bunun müktesep hak olarak görülmesi talebini de ifade etti. Ziyarette ayrıca kanunda şehir içi yollar için öngörülen 1 km, şehirlerarası yollar için öngörülen 10 km’lik mesafe şartının aranmaması talebi de dile getirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler