1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. OlgunÇelik, Yozgat’ta 15 MW’lık GES kuracak

OlgunÇelik, Yozgat’ta 15 MW’lık GES kuracak

Güneş elektriği ile çelik yay! Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Olgun Çelik şirketinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

OlgunÇelik, Yozgat’ta 15 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Olgun Çelik, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla yaklaşık 256 milyon TL yatırımla Yozgat’ta 15 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. 

Olgun Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Yozgat İli, Yerköy İlçesi, Delice Köyü sınırları içinde 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 256 milyon TL  olarak hesaplanıyor. 

Proje ile şirkete ait toplam 227 bin metrekarelik kuru marjinal tarım arazisi” olarak sınıflandırılan alanda belirlenen yedi ayrı parselde güneş enerji santrali kurulacak. Planlanan GES kapsamında güneş enerjisi “Fotovoltaik Güneş Teknolojisi” ile fotovoltaik hücreler vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. Güneş hücresi, tek kristalli yapıda olacak. GES kapsamında her biri 550 Wm güce sahip toplam 36.000 adet panel kullanılacak. Santralde üretilecek elektrik ile şirketin enerji ihtiyacını karşılamak amaçlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler