1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Oltu Kömür Erzurum’da mobil kömür yıkama tesisi kuracak

Oltu Kömür Erzurum’da mobil kömür yıkama tesisi kuracak

Oltu Kömür ve Madencilik, Erzurum’un Şenkaya ilçesindeki kömür sahasında mobil kömür yıkama tesisi kuracak. 

Oltu Kömür Erzurum’da mobil kömür yıkama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Oltu Kömür ve Madencilik, Erzurum’un Şenkaya ilçesindeki kömür sahasında mobil kömür yıkama tesisi kuracak. 

Oltu Kömür ve Madencilik Pet. Ür. İnş. Turz. Tic. Ve San. A.Ş. tarafından Erzurum İli, Şenkaya İlçesinde, RN:33772 ruhsatlı alan içerisinde Mobil Kömür Yıkama Tesisinin kurulup işletilmesi planlanıyor. Proje bedelinin 3 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 1800 metrekarelik alanda kurulacak tesiste mobil kömür yıkama işlemi yapılacak. Yıkama tesisinde saatte 75 ton kömür yıkama işleminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Yıkama işleminde 1-14 mm – 14-20 mm ve 20-100 mm boyutlarında yer alacak cevhere yıkama işlemi yapılarak şist malzemesinden ayrılması planlanıyor.

Sahada halihazırda eleme yöntemiyle hazırlanan kömür cevheri paketlenerek piyasaya satışa sunuluyor. Planlanan proje kapsamında ise piyasa talebi doğrultusunda eleme işleminden geçen kömür cevheri, çeşitli boyutlarda olmak üzere yıkama işleminden geçtikten sonra piyasaya doğrudan ya da paketlenerek satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler