1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ömer Sami Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürü oldu

Ömer Sami Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürü oldu

TEDAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığını 19 Ocak 2021 tarihinden bu yana vekaleten yürüten Ömer Ömer Sami Yapıcı, bu göreve asaleten atandı. 

Ömer Sami Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürü oldu

Enerji Günlüğü - TEDAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığını 19 Ocak 2021 tarihinden bu yana vekaleten yürüten Ömer Ömer Sami Yapıcı, bu göreve asaleten atandı.  

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu. Bu arada boş bulunan TEDAŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevine de Mahmut Yağız getirildi. 

ÖMER SAMİ YAPICI KİMDİR?

1965 doğumlu Ömer Sami YAPICI, ilk, orta ve liseyi Elazığ Palu’da tamamladı, Elâzığ Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1986’da Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) Genel Müdürlüğü, Dicle Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Diyarbakır) göreve başladı. 1991 ile 1994 yılları arasında, Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Fırat Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Elâzığ) değişik görevlerde bulundu. 1994 ile 1997 yılları arasında, Tokat, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 1997 ile 2016 yılları arasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müşavirlik, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemde Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ve Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeliklerini üstlendi. 

Ömer Sami Yapıcı, 2017 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütüyordu. Yapıcı 19 Ocak 2021’de TEDAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine vekaleten atanmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler