1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ömerler Mühendislik Trabzon’da HES kuracak

Ömerler Mühendislik Trabzon’da HES kuracak

Ömerler Mühendislik, 98 milyon lira yatırımla Trabzon’da 8,05 MWe kurulu gücünde Barma Regülatörü ve HES kurup işletecek.

Ömerler Mühendislik Trabzon’da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Trabzon’un Dernekpazarı ilçesi sınırları içindeki Baltacı Deresi üzerinde 8,05 MWe kurulu gücünde Barma Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak. 

Ömerler Mühendislik tarafından Doğu Karadeniz Havzası’nda, Trabzon İli, Dernekpazarı İlçesi, Akköse Mahallesi sınırlarında bulunan Baltacı Deresi üzerinde 8,05 MWe kurulu gücünde Barma Regülatörü ve HES kurulması planlanıyor. 98 milyon lira değerindeki Proje kapsamında Barma Regülatörü, Cebri Boru ve Santral Binası yer alacak. Proje kapsamında bitkisel toprak depolama alanları da planlanıyor. 

Proje ile Baltacı Deresi’nin 1.011,00 m. talveg kotunda bulunan regülatör yapısından alınan sular 912,90 m. kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretimi yapılacak. Santralde yılda toplam 21,076 GWh elektrik üretilmesi ve santralin ekonomik ömrünün 49 yıl olması öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler