1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV, 2014 yılı için üretim hedefini düşürdü

OMV, 2014 yılı için üretim hedefini düşürdü

Enerji Günlüğü – Yılın ilk çeyreğinde karının yüzde 21 oranında düştüğünü açıklayan OMV, 2014 için üretim hedefini günlük 320-340 bin varilden...

OMV, 2014 yılı için üretim hedefini düşürdü

Enerji Günlüğü – Yılın ilk çeyreğinde karının yüzde 21 oranında düştüğünü açıklayan OMV, 2014 için üretim hedefini günlük 320-340 bin varilden 310-330 bin varil seviyesine indirdi.

Avusturya merkezli petrol ve gaz üreticisi OMV, yılın ilk çeyreğinde karının yüzde 21 oranında düştüğünü açıklayarak, Libya operasyonlarının 2014 ilk çeyrekte güvenlik sorunları nedeniyle kapalı olmasına bağlı olarak 2014'ün tamamı için üretim hedefini düşürdüğünü bildirdi.

OMV Başkanı Gerhard Roiss yaptığı açıklamada Norveç’te bulunan Gullfaks varlıkları sayesinde işletmelerini kapatmadıklarını açıkladı. Roiss, “ Libya çalışmaları maalesef yine güvenlik sorunları ve üretimin durdurulması nedeniyle olumsuz etkiledi.” dedi.

Petrol arama ve çıkarma çalışmalarımızdaki portföyümüzü daha da güçlendirmek için bazı adımlar attık” diyen Roiss, bu adımları şöyle sıraladı:

Bulgaristan Kara Deniz 3 D sismik arama çalışmalarını bitirmek,

İngiltere’deki pozisyonlarını Shetland sahasının batısında bulunan Hess lisansını alarak ve Cambo sahasındaki Blackrock madenlerindeki hisselerini arttırarak genişletmek,

Nambiya’daki açık deniz aramalarını başlatarak ve Madagascar’daki pozisyonlarını genişleterek Sahra Afrikası’nın altındaki arama çalışmalarını genişletici adımlar atmak.

Bunların dışında ayrıca, petrol arama ve çıkarma projelerindeki boru hatlarında da önemli ilerlemeler sağladıklarını da belirten Roiss, Norveç Kuzey Denizi’ndeki yeni Gudrun platformunda Nisan ayında üretime başladıklarını ve Tunus’ta Nawara doğalgaz sahasında yatırım kararı aldıklarını söyledi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler