1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. OMV, 4 yıl daha Gerhard Roiss ile yola devam edecek

OMV, 4 yıl daha Gerhard Roiss ile yola devam edecek

Enerji Günlüğü - Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin CEO'su Gerhard Roiss'in Yönetim Başkanlığı ve OMV CFO'su David C. Davies'in Başkan Yardımcılığı...

OMV, 4 yıl daha Gerhard Roiss ile yola devam edecek

Enerji Günlüğü - Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin CEO'su Gerhard Roiss'in Yönetim Başkanlığı ve OMV CFO'su David C. Davies'in Başkan Yardımcılığı görev süreleri uzatıldı. 

OMV Denetleme Kurulu ve Temsilciler Kurulu üyeleri, Şirket üst yöneticilerinin görev uzatımı kararını onadı. Buna göre, OMV CEO'su Gerhard Roiss'in yönetim Kurulu Başkanlığı ve OMV CFO'su David C. Davies'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görev süreleri Mart 2017'ye kadar devam edecek.

ROISS'İN 20 YILI GARANTİ

Gerhard Roiss 1997 yılından beri 0MV Yönetim kurulundaydı ve 2002'den beri de başkan Yardımcılığını sürdürmekteydi. 2011 yılından bu yana da CEO olarak görev yapıyor. Alınan karar ile çok büyük bir aksilik çıkmadığı takdirde CEO Roiss, yeni görevini tamamladığında OMV'deki 20'nci yılını da tamamlamış olacak. OMV CFO'su David C. Davies ise 2002 yılında bu göreve atanmıştı.

AVUSTURYA'NIN EN BÜYÜĞÜ

OMV Şirketi Avusturya'nın en büyük Sanayi Şirketi. Romanya ve Avusturya'da temel olmak Üzere birçok ülkede çalışmalarını yürütüyor . Petrol ve gaz rezervleri ve üretim kapasitesi ile dikkat çekiyor. Avusturya'da 2000 km'lik gaz boru hattına sahip. 528 Twh ticaret hacmiyle OMV'nin gaz ticaret platformu, the Central European Gas Hub, Kıta Avrupasının en önemli gaz hub'larından biri. Yılda 22 milyar ton arıtma kapasitesine sahip olan şirket, aralarında Türkiye'nin de olduğu 13 ülkede 4.400 istasyona sahip. Petrol Ofisi'nin yüzde 97'sini elinde tutarak Türkiye pazarında önemli bir yere sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler