1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV: Avustralya`da keşfedilen doğalgaz kaynakları verimli

OMV: Avustralya`da keşfedilen doğalgaz kaynakları verimli

Enerji Günlüğü - Uluslararası Entegre Petrol ve Gaz Şirketi (OMV), Avusturalya açıklarında doğalgaz keşfi yaptığı Zola bölgesindeki Bianchi-1...

OMV: Avustralya`da keşfedilen doğalgaz kaynakları verimli

Enerji Günlüğü - Uluslararası Entegre Petrol ve Gaz Şirketi (OMV), Avusturalya açıklarında doğalgaz keşfi yaptığı Zola bölgesindeki Bianchi-1 kuyusunda gerçekleştirilen ekspertizin beklenen başarılı sonucu verdiğini açıkladı.

OMV, Avustralya açıklarındaki Zola bölgesinde keşfedilen doğalgaz kaynaklarının verimliliğinin yüksek olduğunu duyurarak, Bianchi-1 kuyusunda yapılan çalışmaların bölgedeki doğalgaz rezervinin tahmin edilenden daha çok olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bianchi – 1 kuyusundaki basınç testleri ise, bölgede yaklaşık 112 metrelik net gaz akışının bulunduğunu onayladı.

BİANCHİ - 1 HAKKINDA... 

Bianchi-1 kuyusu Carnarvon Körfezi'nin açıklarında, Zola bölgesinin 6.4 km kuzeydoğusunda ve Gorgon doğalgaz havzasının güneyinde bulunuyor. 

Bianchi fay bloğu, Zola bölgesini oluşturan bitişik bloklardan biri konumunda. 2012 yılında yapılan 3 boyutlu sismik araştırmaların sonucunda keşfedilmişti. Yarı batık Ocean Amerika tarafından dikey olarak delinen Bianchi kuyusu, Apache operatörlüğünde 240 metre kadar kazıldı. Deniz seviyesinin 5.400 metre altında bulunan Bianchi -1 kuyusu 94 günde kazıldı.

Kuyunun ilk doğalgaz zenginliği bulguları Apache'nin kendi araştırmalarına göre elde edildi. Kuyunun üretime hazır hale getirilmesinin ardından kazı çalışmaları sona erecek.OMV Keşif ve Üretimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Jaap Huijskes, “Bianchi-1 OMV'nin Avustralya'daki heyecan verici Zola doğalgaz alanı keşfinin ilk parçası ve Zola bölgesinin gelişimi açısından çok önemli bir adım” dedi.   

Önceki ve Sonraki Haberler