1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV, Barents Denizi’nde petrol buldu

OMV, Barents Denizi’nde petrol buldu

Enerji Günlüğü - OMV, Norveç ile Rusya’nın sınır komşuluğunda bulunan Kuzey Denizi sahasındaki Barents Denizi’nde yaptığı kazı çalışmalarında...

OMV, Barents Denizi’nde petrol buldu

Enerji Günlüğü - OMV, Norveç ile Rusya’nın sınır komşuluğunda bulunan Kuzey Denizi sahasındaki Barents Denizi’nde yaptığı kazı çalışmalarında petrole rastladığını açıkladı.

Deniz seviyesinin 905 metre altında ve su derinliğininse 373 metre olduğu Wisting Central kuyusunda yapılan kazı çalışması sonucu rastlanılan petrol, bu bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor. Barents Denizinde bulunan petrolün iyi kalitede olduğunu belirten OMV, bu bölgede yapılacak yeni kuyu kazma işlemleri sonrası bölgedeki net petrol rezervi hakkında açıklama yapılabileceğini belirtti. Şu anki bulgulara göre Barents Denizinde Wisting Central bölgesinde açılan ilk kuyuda bulunan petrolün 60 ila 160 milyon varil arasında olması bekleniyor. Bu kuyunun çevresindeki bölgeler de hesaba katılırsa, OMV, bölgedeki petrol varlığının 200 ile 500 milyon varil arasında olduğunu tahmin ediyor.

Bölgedeki petrol aramalarına ilişkin bir sonraki kuyu çalışması 2014 yılında yapılacak. OMV, yüzde 25 paya sahip olduğu Barents Denizinde petrol arama lisansını yüzde 20’lik dilimlerle Petoro, Idemitsu, Tullow ve Statoil (yüzde 15) ile birlikte paylaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler