1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OMV, Borealis ve TOMRA plastikler için döngüsel ekonomi oluşturuyor

OMV, Borealis ve TOMRA plastikler için döngüsel ekonomi oluşturuyor

OMV ve Borealis tarafından işletilen mekanik ve kimyasal geri dönüşüm tesislerinde işlenecek plastik atıkları TOMRA Feedstock tedarik edecek.

OMV, Borealis ve TOMRA plastikler için döngüsel ekonomi oluşturuyor

Enerji Günlüğü - Avusturya merkezli bir petrol ve doğalgaz şirketi OMV ve Avrupa'da poliolefin geri dönüşümünde yenilikçi bir lider ve önemli bir baz kimyasal üreticisi olan Borealis, lider ayıklama teknolojileri üreticisi olan Norveç merkezli TOMRA'nın iştiraki TOMRA Feedstock ile geri dönüşüm tesisleri için uzun vadeli hammadde tedarik anlaşmalarına imza attı. 

Bu hammadde, OMV'nin geliştirdiği ve patentli olan ReOil® teknolojisi için kimyasal geri dönüşümde birincil poliolefinlerin yerine kullanılacak. Böylece, geri dönüşüm hedeflerini karşılama konusunda önemli bir katkı sağlanacak.  

TOMRA HAMMADDELERİ KULLANILACAK

OMV, Avusturya'daki ReOil® tesislerinde TOMRA Feedstock tesislerinden sağlanan hammaddeyi işlerken Borealis, Avrupa'daki mekanik geri dönüşüm operasyonlarında TOMRA tarafından ayıklanan hammaddeyi kullanacak. Bu hammadde, Almanya'da TOMRA tarafından geliştirilen, alanında ilk olacak bir ayıklama tesisinde karışık plastik malzemelerden sağlanacak. Dolayısıyla bu yeni anlaşmalar, OMV Grubu'nun döngüsel ürünler ve çözümler üretme hedeflerine katkıda bulunarak, plastiklerde döngüyü kapatma ve döngüsel bir ekonomiye geçişi hızlandırmada kritik bir rol oynayacak.  

YENİ TESİSTE ATIKLAR YAPAY ZEKA İLE AYIKLANACAK

Metal ve atık geri dönüşümünde sensör bazlı ayıklama sistemleri alanında global bir lider olan TOMRA, yıllık 80.000 metrik ton kapasiteli bir ayıklama tesisi inşa ediyor. Almanya'da, 2025'in sonunda faaliyete geçecek olan bu tesis, TOMRA'nın yapay zekâ ve sensör teknolojilerini kullanarak malzemelerin etkin bir şekilde ayıklanmasını sağlayacak. Böylece TOMRA Feedstock, ön ayıklanması yapılmış tüketim sonrası karışık plastik atıkları dönüştüren yenilikçi bir süreç başlatacak.