1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OMV doğalgaz depolayacak, Samsun santralini büyütecek

OMV doğalgaz depolayacak, Samsun santralini büyütecek

Enerji Günlüğü - OMV Petrol Ofisi, alt markası ERK akaryakıt istasyonlarını da Petrol Ofisi'ne dönüştürecek. Doğalgaz depolama işine de girmeye hazırlanan...

OMV doğalgaz depolayacak, Samsun santralini büyütecek

Enerji Günlüğü - OMV Petrol Ofisi, alt markası ERK akaryakıt istasyonlarını da Petrol Ofisi'ne dönüştürecek. Doğalgaz depolama işine de girmeye hazırlanan şirket Samsun'da kurulan elektrik santralini de büyütmeyi planlıyor.
Türkiye'de Petrol Ofisi ile faaliyet gösteren Avusturyalı OMV'nin Üst Yöneticisi (CEO) Gerhard Roiss ve icra kurulu üyeleri, grubun Türkiye yatırımları, şirketin satış gelirlerinin yüzde 20'sinden fazlasını karşılayan Petrol Ofisi'ndeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptılar. Türkiye'nin kendileri için politik gücü de yüksek çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Gerhard Roiss, "Türkiye bölgedeki planlarımız açısından bizim için bir merkez. Bölge için 2013 yılının ikinci yarısında başlayacak önemli bir stratejimiz var" dedi.

SAMSUN SANTRALI BÜYÜYECEK
Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre OMV, bu yılın sonunda Türkiye'de yıllık 1 milyar metreküplük doğalgaz satışına ulaşacak. OMV ayrıca, Samsun'da inşa halindeki 870 MW'lik doğalgaz çevrim santralinin 2013'ün ilk yarısında ticari olarak devreye alınmasıyla gaz satışını daha da artırmayı planlıyor. Pazar şartları ve altyapı izin verirse Samsun'daki santrali büyütmek isteyen şirket, en az 400 MW'lik yeni bir ünite planlıyor. Santralde kendi kaynaklarına öncelik verecek olan OMV, gaz depolama konusunda da Türkiye'de faaliyet yürütmeye hazırlanıyor.
Samsun'daki santralin lisansıyla ilgili dava sürecine ilişkin soruları da cevaplayan OMV İcra Kurulu Üyesi Hans-Peter Floren, "Yasal mevzuata uyuyoruz. Doğru karar verieceğini öngörüyoruz" dedi.

PO YAPILANDIRILDI; ERK'LER DE PO'YA DÖNÜŞECEK
Petrol Ofisi'ni (PO) yeniden yapılandıran ve akaryakıt çeşitlemesine giden OMV, Romanya'daki rafinerisi üzerinden de mal getirmek istiyor. 2014 yılı ortasından itibaren bu planın hayata geçirilmesi bekleniyor. OMV, PO'daki eski ortağı Doğan Holding'in Full markasını satın alarak yeniden akaryakıt piyasasına dönmesiyle ilgili endişe de taşımıyor. Yöneticiler rekabet ortamında bu tür şeylerin olabileceği görüşünde. OMV, Türkiye'de akaryakıttaki alt markası Erk'i de PO'ya dönüştürmeye hazırlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler