1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV Libya’da petrol buldu!

OMV Libya’da petrol buldu!

Enerji Günlüğü – OMV bugün yaptığı basın açıklamasıyla ortakları ile birlikte yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda Libya’da petrol bulduğunu...

OMV Libya’da petrol buldu!

Enerji Günlüğü – OMV bugün yaptığı basın açıklamasıyla ortakları ile birlikte yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda Libya’da petrol bulduğunu bildirdi.

OMV ve ortakları Repsol SA ve Total SA Libya’nın başkenti Trablusgarb’ın 800 km güneyinde bulunan Murzuq havzasında petrol bulduklarını açıkladı.

OMVAraştırma ve Üretimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Jaap Huijskes yaptığı açıklamada, “ Libya’daki bu buluş OMV’nin ülkedeki araştırma ve üretim çalışmalalarını haklı çıkarıyor” dedi.

Bölgedeki arama çalışmalarına Repsol ve ortakları OMV ve Total devam edecek. Bölgede sondaj çalışmaları 2013 Mayıs ayında başladı ve 2015 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yeni keşif Libya’daki 2011 devriminden sonra OMV ve ortaklarının Libya’da buldukları ilk petrol buluşu.

OMV 1975 yılından bu yana Libya’da bulunuyor ve 1985 yılında petrol üretimine başladı. OMV 2012 yılında Libya’da günde 29,500 varil petrol üretti.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler