1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

OMV Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Avusturyalı petrol şirketi OMV ve ortakları, Norveç sularındaki keşfi Wisting petrol sahasını geliştirmek için başlangıçta 6 milyar...

OMV Norveç sularında petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Avusturyalı petrol şirketi OMV ve ortakları, Norveç sularındaki keşfi Wisting petrol sahasını geliştirmek için başlangıçta 6 milyar dolara kadar yatırım yapacak.

Avusturyalı petrol şirketi OMV ve ortakları Norveçli Equinor ve Petoro ile Japon Idemitsu, Norveç karasularındaki keşfi Arctic Wisting petrol sahasını geliştirmek için başlangıçta 6 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor. Norveç'in en kuzeyinde kıyılardan 300 kilometre uzaklıkta keşfedilen petrol sahası on yıl içinde üretime başlayabilir.

OMV'nin Norveç bağlı ortaklığı başkanı Knut Mauseth, grubun keşif sahasını geliştirmek için 4,7 milyar dolar ila 5,9 milyar dolarlık bir ilk yatırım yapmayı planladığını söyledi.

OMV yaptığı açıklamada, sahadan üretilebilecek petrol rezervi tahmininin, 2017 yılında açılan değerlendirme sondaj kuyusunun ardından, 350 milyon varilden 440 milyon varil petrol seviyesine yükseldiğini belirtti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler