1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV Petrol Ofisi, madeni yağda yine lider

OMV Petrol Ofisi, madeni yağda yine lider

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Madeni Yağları 2010 ve 2011 yıllarından sonra 2012 yılını da pazar lideri olarak tamamladı. Petrol Sanayi Derneği...

OMV Petrol Ofisi, madeni yağda yine lider

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi Madeni Yağları 2010 ve 2011 yıllarından sonra 2012 yılını da pazar lideri olarak tamamladı. 

Petrol Sanayi Derneği verilerine göre Petrol Ofisi Madeni Yağları, madeni yağ ve kimyasallardan oluşan toplam madeni yağ pazarındaki payını artırarak yüzde 25.1 pazar payı elde etti. 2012 yılında yaklaşık 10 bin tonu ihracata yönelik olmak üzere 95 bin ton madeni yağ satışı gerçekleştiren Petrol Ofisi böylece madeni yağ sektörünün üst üste üçüncü kez lideri olarak yılı tamamladı.

OMV Petrol Ofisi Ticari Satışlar ve Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi, bu yıl da pazar liderliğimizi ilan ettik. Bu başarı sektörel deneyimi yüksek, konusunda uzman tüm Petrol Ofisi çalışanlarının eseridir" dedi. Gürsu şunları söyledi:

"Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ının bugünkü başarısının ardında doğru stratejinin belirlenmesi ve bu stratejinin adım adım uygulanması yatmaktadır. Yapılan her iş ve atılan her adım bu strateji süzgecinden geçiriliyor. Petrol Ofisi olarak her zaman “müşteri” odaklı bir yaklaşım sergiledik. Müşterilerimize yakın olmak, talep ve ihtiyaçlarını iyi anlamak, onlara değer yaratan ürün ve hizmetler sunmak için çalıştık. Mevcut ve potansiyel müşterilerimize en yeni teknolojileri sunma konusunda hep “öncü” olarak hareket ediyoruz. Bundan sonra da, bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz."

TÜKETİCİYLE 15 BİN NOKTADA BULUŞUYOR

OMV Petrol Ofisi, İzmit-Derince’de bulunan, yılda toplam 140 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikasında ürettiği madeni yağ ve gres ürünlerini; yurt geneline dağılmış OMV Petrol Ofisi akaryakıt istasyonları, maxima-MAXIMUS yağ değişim merkezleri ve yaygın distribütör ağı ile ulaştığı 15 bini aşkın satış noktasında müşterilerine ulaştırıyor.

YILDA 10 BİN TON MADENİ YAĞ İHRACATI

OMV Petrol Ofisi ayrıca kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla yetkili otomotiv servislerine de doğrudan bu ürünlerin satışını yapıyor. Şirket, Türkiye pazarının yanı sıra başta Irak, KKTC, Azerbaycan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, Yunanistan, Makedonya ve Bosna Hersek olmak üzere Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 24 ülkeye madeni yağ ihracatı yapıyor. OMV Petrol Ofisi'nin yıllık madeni yağ ihracatı yaklaşık 10 bin ton düzeyinde.

Önceki ve Sonraki Haberler