1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV ve Gazprom varlık takası yaptı

OMV ve Gazprom varlık takası yaptı

Enerji Günlüğü – OMV ve Gazprom, OMV Norge AS'ın yüzde 38,5 hissesi ile Gazprom'un Sibirya'daki Urengoy sahasının yüzde 24,98 payını takas etme konusunda...

OMV ve Gazprom varlık takası yaptı

Enerji Günlüğü – OMV ve Gazprom, OMV Norge AS'ın yüzde 38,5 hissesi ile Gazprom'un Sibirya'daki Urengoy sahasının yüzde 24,98 payını takas etme konusunda anlaştı.

Avusturyalı petrol ve gaz şirketi OMV, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom ile varlık takası konusunda bağlayıcı bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre, 1 Ocak 2017'de Gazprom, OMV'nin Norveç'teki bağlı ortaklığı OMV Norge AS'ın yüzde 38,5 hissesini alacak. Temel anlaşmaya göre Gazprom Norveç'te jeolojik araştırmalara ve üretime odaklanacak. OMV ise buna karşılık aynı tarihte, Gazprom'un Sibirya'da geliştirmekte olduğu Urengoy sahasında Achimov IV and V fazlarından yüzde 24,98 oranında pay alacak. 

Anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan OMV Yönetim Kurulu Başkanı Rainer Seele, imzalanan bu temel anlaşmanın OMV ve Gazprom arasında uzun süreli ortaklığı teşvik etmek için bir kilometre taşı olduğunu belirtti. "Bu anlaşmayla Gazprom, kendisi için en önemli stratejik planlardan birinin temelini atmış oldu. Proje, rezerv tabanımızı önemli ölçüde artıracak. İşbirliğimizi genişletmek için Gazprom ile yeni projeler ve fırsatlar da belirleyeceğiz."diye ekledi.

Takas işlemi ise 1 Ocak 2017 itibariyle geçerli olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler