1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV`den dava açıklaması

OMV`den dava açıklaması

Enerji Günlüğü – Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Nabucco doğalgaz boru hattının iptalinde sorumlu olduğu iddiasıyla Türkiye'ye dava açtığı...

OMV`den dava açıklaması

Enerji Günlüğü – Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Nabucco doğalgaz boru hattının iptalinde sorumlu olduğu iddiasıyla Türkiye'ye dava açtığı haberlerini yalanladı.

Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, basında çıkan Nabucco doğalgaz boru hattının iptalinde sorumlu olduğu iddiasıyla Türkiye'ye dava açtığı haberleri üzerine bir açıklama yaparak Türkiye aleyhine böyle bir dava açmadığını duyurdu.

OMV Aktiengesellschaft tarafından dünya basını ile paylaşılan açıklamada,  Türkiye ile KDV'nin daha basit tanımlanması konusunun rutin bir durum olduğu belirtilerek, Başbakana karşı herhangi bir davanın açılmadığı ifade edildi.

Nabucco şirketinin çıkarlarının tasfiye halindeki bir şirket tarafından temsil edildiği bilgisi verilen açıklamada, sürmekte olan bir dava hakkında bir yorumda bulunmalarının doğru olmadığı vurgulandı. Ancak, hiç bir şekilde bir parçası olmadıkları bu olayda haberin tamamen yanlış olmasından dolayı bir açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Trend dergisinin haberinde, Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi'nde (ICSID) OMV tarafından açılan davada Türkiye Cumhuriyeti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da suçlandığı iddia edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler