1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMW yılın ilk dokuz ayında 619 milyon euro kar etti

OMW yılın ilk dokuz ayında 619 milyon euro kar etti

Enerji Günlüğü – OMV’nin 2013 yılı üçüncü çeyrek faaliyet raporu açıklandı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı 619 milyon Euro olurken, bu rakam...

OMW yılın ilk dokuz ayında 619 milyon euro kar etti

Enerji Günlüğü – OMV’nin 2013 yılı üçüncü çeyrek faaliyet raporu açıklandı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı 619 milyon Euro olurken, bu rakam 2012’in üçüncü çeyreğine göre yüzde 21 azalışı ifade ediyor.

Rapora göre, İşletme faaliyetlerinden nakit akışı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık % 11 artışla 1.081 milyon euro oldu.

Raporda düşük satış hacminin üçüncü çeyrek rakamlarını olumsuz etkilediği belirtildi. Ayrıca Libya’da yaşanan güvenlik sorunları ve yine Yeni Zellanda’daMaari sahasının kapatılması nedenleriyle üretimin düştüğü belirtildi. Raporda Romanya’da üretimin geçen yılın aynı dönemine göre arttığı da belirtildi.

OMV CEO’su Gerhard Roiss, “ Bu yılın ilk üç ayında arama ve sondaj portföyümüzü oldukça arttırdık. Statoil’in açık deniz varlıklarından sağlanan günlük 400 milyon metre küp ürün ve % 100 oranında üç yıllık ortalama rezerv yedekleri, 2016 stratejik hedefimize ulaşmamızda temel oluşturuyor. Sermarye azaltımı çalışmalarımızın sürmesi sonunda elde ettiğimiz gelir ve petrol yan işlerimizin devri ile elde ettiğimiz kazançlar bu işlemi büyük ölçüde nakit olarak finanse edebilmemizi sağladı. Norveç, Pakistan ve Libya’daki petrol keşifleriyle boru hattımız güçlendirilirken, Üretim ve yatırım portföyümüz Madagaskar petrol arama alanında elde ettiğimiz kazançla daha da genişledi” dedi.

Rapordaayrıca Türkiye’de 2.95 TW/h doğal gaz ve LNG satıldığı da belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler