1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMW`den 2013 yarıyıl raporu

OMW`den 2013 yarıyıl raporu

Enerji Günlüğü - Uluslararası petrol ve gaz firması OMV, 2013 yılı Ocak- Haziran arası ile 2013 ikinci çeyrek mali performans ve gelişmeler konusundaki...

OMW`den 2013 yarıyıl raporu

Enerji Günlüğü - Uluslararası petrol ve gaz firması OMV, 2013 yılı Ocak- Haziran arası ile 2013 ikinci çeyrek mali performans ve gelişmeler konusundaki verileri açıkladı.

OMV’nin 2013 yılının ilk yarısı ile 2013 ikinci çeyrek mali performans ve gelişmeler konusundaki rakamları açıklandı. Raporda, açıklanan dönemde 733 milyon euro olan temiz bir cari malzeme maliyeti ve operasyon karlığına ulaşan firmanın hissedarlara atfedilebilecek temiz cari malzeme maliyetinde ise net karının 321 milyon euro olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca 2012 yılının ikinci çeyreğine göre;  devam eden aktivitelerden gelen nakit akışında yüzde 138 oranına eş olan 1,202 milyon avroluk bir artış olduğu da kaydedildi. OMV’nin ayrıca yüzde 15 oranıyla yükselen güçlü bir bilançoya sahip olduğu anlatıldı.

OMV’nin yayınladığı raporunda mali rakamlara ilaveten yapılan Keşif ve Üretim çalışmalarına da yer verilerek özellikle Avustralya açıklarında keşfedilen Zola gaz sahasından başarılı sonuçların alındığının altı çizildi. Buna ek olarak, OMV’nin Norveç Denizi’nde yeni keşif lisanslarını aldığı ve ayrıca Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC) ile de keşif anlaşmasının imzalandığı açıklandı.

OMV CEO: İYİ BİR OPERASYON PERFORMANSINA ULAŞTIK 

OMV CEO’su Gerhard Roiss ise şu açıklamayı yaptı;

“2013 yılının ilk yarısında “OMV’yi Harekete Geçir” adı verdikleri program kapsamında hem gelişme sinyallerini aldık hem de iyi bir operasyon performansına ulaştık. Bunun da güçlü bir nakit akışıyla bizim rezerv keşif ile araştırma çalışmalarımıza bir maddi kaynak olarak katkısı oldu. Şunu gururla söylemek istiyorum ki Romen Petrom’u bünyemize kattığımızdan beri geçen bir yıl içinde de Romanya’da en yüksek üretim artışına ulaşmayı başardık. En önemli büyüme bölgelerimizden biri olan Norveç’teki çalışmalarımızı daha da genişleterek;  23 tane açık deniz lisansı daha aldık. Bunlara ilave olarak ortak olduğumuz ADNOC ile bir keşif ve üretim anlaşmasına imza attık. Karadeniz’de ise Romanya açıklarında Neptün Blok’unda 3 boyutlu sismik araştırmalarımızı gerçekleştirerek Bulgaristan’da da bunun bir benzerini başlattık. Madeni yağların satışı ise Bosna Hersek ve Hırvatistan’da mevcut yapı ile beraber gerçekleştirildi ve odaklandığımız stratejiyi gerçekleştirmeye devam ettik. Bu stratejimiz ise keşif, değerlendirme, üretme, boru hatları projelerini arttırmak, rafineri, depolama ve satışı da en uygun hale getirmektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler