1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. On ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

On ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Konya,  Hakkari, İzmir, Van, Artin, Yalova, Tokat, Gümüşhane, Giresun ve Sivas sınırları içerisinde kurulacak olan enerji nakil...

On ilde iletim hattı kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - Konya,  Hakkari, İzmir, Van, Artin, Yalova, Tokat, Gümüşhane, Giresun ve Sivas sınırları içerisinde kurulacak olan enerji nakil hatlarının yapılması amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), bağlantı anlaşması uyarınca kurulacak olan 154 kV Büsan - Konya 3  Enerji İletim Hattı Projesi,  154 kV Kırıkdağ-Yüksekova  Enerji İletim Hattı Projesi, Demircili RES-Ural II TM Enerji Nakil Hattı Projesi, 154 kV Yüksekova-Başkale Enerji İletim Hattı Projesi, 154 kV Murgul TM İrtibatları  Enerji İletim Hattı Projesi, 154 kV (Gemlik-Ford) Brş.N-Akrilik  Enerji İletim Hattı Projesi, 380 kV Köse- Reşadiye Enerji İletim Hattı Projesi ve 154 kV Reşadiye TM İrtibat Hatları Projesi (Tuna HES-Niksar HES-Köklüce) için acele kamulaştırmalar yapacak. 

KAMULAŞTIRILACAK YERLER

154 kV Büsan - Konya 3  Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Konya'nın Selçuklu ve Karatay ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

154 kV Kırıkdağ-Yüksekova  Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ve Merkez ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

İzmir il sınırları içerisinde kurulacak olan 9331,78 metre uzunluğundaki Demircili RES-Ural II TM Enerji Nakil Hattı Projesi kapsamında Urla ilçesine bağlı Hasseki, Yenice, Naipli, Camiatik ve Kuşçular köylerindeki güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

154 kV Yüksekova-Başkale Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ve Van'ın Merkez ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

154 kV Murgul TM İrtibatları  Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Artvin'in Borçka ve Murgul ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

154 kV (Gemlik-Ford) Brş.N-Akrilik  Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Yalova'nın Çiftlikköy ve Altınova ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

154 kV Reşadiye TM İrtibat Hatları Projesi (Tuna HES-Niksar HES-Köklüce) kapsamında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

380 kV Köse- Reşadiye Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Tokat'ın Reşadiye, Sivas'ın Koyulhisar ve Suşehri ilçeleri, Giresun'un Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçeleri, Gümüşhane'nin Şiran ve Köse ve Kelkit ilçelerinde güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler