1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Online Yeşil Çocuk Festivali başlıyor

Online Yeşil Çocuk Festivali başlıyor

Yarıyıl tatilinde öğrenci ve veliler, doğada yaşam, sağlık, beslenme ve enerji konularındaki online etkinliklerden oluşan Yeşil Çocuk Festivali’nde buluşuyor.

Online Yeşil Çocuk Festivali başlıyor

Enerji Günlüğü - Yarıyıl tatilinde öğrenci ve veliler, doğada yaşam, sağlık, beslenme ve enerji konularındaki online etkinliklerden oluşan Yeşil Çocuk Festivali’nde buluşuyor.

Çevre, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanlarında çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunan bilgi paylaşım platformu Yeşil Çocuk (yesilcocuk.com), yarıyıl tatilinde öğrencilerle velileri buluşturacak bir Festival düzenledi. 5-6-7 Şubat 2021 tarihlerinde geçekleştirilecek Yeşil Çocuk Festivali kapsamında, doğada yaşam, sağlık, beslenme, enerji, dönüşüm konularında online etkinlikler düzenlenecek.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Dileyenlerin www.yesilcocuk.com adresinden kaydolarak katılabilecekleri Yeşil Çocuk Festivali ile çocuklar, sağlıklı yaşam için doğadaki dengenin önemini müzikli yaratıcı drama, masal, yoga ve karikatür atölyeleri ile eğlenerek öğrenecek. Etkinliklere ebeveynler de katılabilecek. Öğrenciler ve veliler, Yeşil Çocuk Festivali’nde interaktif webinar’lar ile değişim döneminde yeni bilgiler edinebilecek.

DÜNYANIN SAĞLIĞI İÇİN TEK BİR ADIM

Yeşil Çocuk Kurucusu Aslı Dede, konuya ilişkin açıklamasında “Evde buluştuğumuz bu sömestr tatilinde, Yeşil Çocuk Festivali bizi dünyamızın sağlığı için düşünmeye ve harekete geçmeye davet ediyor. Her Çocuk Bir Kahraman mesajı ile festivaldeki online canlı etkinlikler, tek bir adımın değerini ve etkisini anlatıyor” dedi.

NEŞELİ ETKİNLİKLERLE DEĞİŞİM

Yeşil Çocuk Festivali’nin “daha iyi bir dünya için, değişim bir kişi ile başlayabilir ve o kişi sen olabilirsin” düşüncesinden yola çıktığını ifade eden Aslı Dede, “Her gün 11:00-17:30 saatleri arasındaki etkinliklerimizde uzman eğitmenler doğada yaşam, enerji, dönüşüm, beslenme, sağlık temalarında yaratıcılıklarını geliştirmeleri için çocukları esinlendiriyor” diye konuştu.

ETKİNLİKLER 11:00-17:30 ARASINDA

Yeşil Çocuk Festivali’ne katılacak minikler üç gün boyunca evde yap atölyeleri, müzikli yaratıcı drama, masal, yoga, zumba ve karikatür çizimi ile eğlenerek öğrenecek. 5-6-7 Şubat tarihlerinde Cuma, Cumartesi, Pazar saat 11.00’de başlayan 5 yaş ve üstü çocuk aktiviteleri 17.30’a kadar sürecek.

KARİKATÜRİST GÖZETİMİNDE ÇİZİM

Yeşil Çocuk Festivali katılımcıları, Karikatürist Emre Yılmaz ile birlikte, mizahın eğlenceli dünyasında sağlıklı yaşam konusunda çizimler yapacak. Masal atölyesinde, dayanışmayı ve arkadaşlığı bir bahçede buluşturan Sevdalı Bulut çocuklara yol gösteriyor. Masal Anası Deniz Soruklu Evren ile masaldan esinlenerek çocuklar evdeki atık malzemelerden kendi bahçelerini tasarlayacak.

ÇOCUK YOGASI İLE İKLİM YOLCULUĞU

Drama Öğretmeni ve Pedagojik Çocuk Şarkıları yazarı TUDU Öğretmen Tuğçe Şimşek eşliğinde çocuklar, müzikli drama ile doğada gezerek şarkı söyleyecek. Yeşil Orman Okulu Oyun Kaşifi Ayşe Gümüş, çay tabağı, oyun taşı ve bakliyat kullanarak ormanı keşfe çağırıyor. Elif Börekçi ise çocukları yoga ile bir iklim yolculuğuna çıkaracak.

ATIK GİYSİLERDEN PELERİN YAPMAK

Yeşil Yunus ile birlikte enerji kaynaklarını verimli kullanmanın önemi konuşulacak. “Her Çocuk Bir Kahraman” mesajından yola çıkacak minikler, evdeki eski giysilerden kendi pelerinlerini yapmayı deneyecek. 5 Şubat Cuma günü “Değişim Döneminde Okul Seçimi” konusunda Edim Ders Evi kurucusu Eğitimci Emine Çaşkurlu, velilerin sorularını cevaplayacak. 6 Şubat Cumartesi günü ise çocukları doğa ile buluşturan “Orman Okulu” eğitim sistemini Yeşil Orman Okulu Eğitmeni Mustafa Çetin anlatacak.

ETKİNLİKLER ZOOM ÜZERİNDEN

7 Şubat Pazar günü ise Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Didem Gülmez bağışıklık sistemi için cilt bakımı önerilerini paylaşacak. Webinar moderatörlüğünü, Yeşil Çocuk kurucusu ve Karnaval radyo BabyJoy’da Yeşil Çocuk programı hazırlayan Aslı Dede üstleniyor. Yeşil Çocuk Festivali 5-6-7 Şubat Cuma, Cumartesi, Pazar tüm gün Zoom üzerinden gerçekleşiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler