1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Onoğlu: Biyokütle santralleri Çevre Bakanlığı’nca desteklenmeli

Onoğlu: Biyokütle santralleri Çevre Bakanlığı’nca desteklenmeli

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji Başkanı Alper Onoğlu, elektrik üretimi yanında atık bertaraf tesisi olan biyokütle santrallerinin Çevre ve Şehircilik...

Onoğlu: Biyokütle santralleri Çevre Bakanlığı’nca desteklenmeli

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji Başkanı Alper Onoğlu, elektrik üretimi yanında atık bertaraf tesisi olan biyokütle santrallerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Ankara’da başlayan 11. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen “Biyokütleden Enerji Üretiminde Güncel Durum” adlı oturumda değerlendirmelerde bulunan Altaca Enerji Başkanı Alper Onoğlu, biyogaz santrallerinin sadece enerji santralleri olmadığına değinerek olayın çevre boyutuna dikkat çekti.

Onoğlu “Biyogaz tesisi sadece bir enerji, gübre tesisi değil, çevre projesi değildir, milli bir projedir. Biyogaz tesisleri aynı zamanda bir bertaraf tesisidir ve Çevre Bakanlığı tarafından desteklenmelidir. Atıkların ortadan kaldırılabilmesi için yeni bir teşvik sistemi geliştirilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Biyogaz tesislerinde bazen işletme maliyetlerinin kontrol dışına çıkabildiğini ve iyi kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Onoğlu, “Fizibilite oranı Avrupa’da yüzde 50 bizde yüzde 30’larda. Ama dalgalanmalar da olmadı değil. Biyogazda öncelikle doğru hammaddeye ulaşıp doğru karışımı oluşturmanız lazım. Burada sürekli çalışmak zorundasınız” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/ Ankara

 
Önceki ve Sonraki Haberler