1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC 2014`te petrol üretimini azaltabilir

OPEC 2014`te petrol üretimini azaltabilir

Enerji Günlüğü - Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı'nın beklentisine göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol fiyatlarının...

OPEC 2014`te petrol üretimini azaltabilir

Enerji Günlüğü - Paris merkezli Uluslararası Enerji Ajansı'nın beklentisine göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol fiyatlarının 100 doların altına düşmesini engellemek için 2014 yılında günlük petrol üretimini azaltmayı planlıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı, OPEC'in 2014 yılı günlük petrol üretimini azaltma yoluna gideceğinin nedenini ise şöyle açıklıyor; “OPEC dışı ülkelerin petrol üretimi son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. OPEC ülkeleri günlük 30.6 milyon varil petrol üretirken, OPEC dışı ülkeler günlük petrol üretimini şimdiden 1.3 milyon seviyelerine kadar çıkardı.”

Üretim kısılacak

Bu tablo karşısında petrol fiyatlarını 100 doların üstünde tutmak için OPEC'in 2014 yılında günlük petrol üretimini 29.4 milyon varile düşürme planları olduğunu açıklayan Ajans, “OPEC fiyat düşüşünü engellemek için üretimi kısma yoluna gidecek” değerlendirmesinde bulundu.

OPEC: Üye olmayan ülkelerde petrol arzı çok fazla

Öte yandan OPEC geçen hafta 2014 yılı için şu tahminde bulunmuştu, “Uluslararası petrol talebi son 4 yılın en yüksek seviyesine çıkacak. Ama talepteki artış beklentilerin altında kalacak. Çünkü OPEC üyesi olmayan ülkelerden sunulan petrol arzı bir hayli fazla."

Önceki ve Sonraki Haberler