1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC, AB’yi petrol arz açığı için uyardı

OPEC, AB’yi petrol arz açığı için uyardı

OPEC, Rusya'nın petrol ihracatında 7 milyon varil/günden daha fazla bir kayıp yaşanması potansiyeli gördüğünü ve bu miktarda bir kaybın telafi edilemeyeceğini açıkladı. 

OPEC, AB’yi petrol arz açığı için uyardı

Enerji Günlüğü - OPEC, AB'yi Rusya'nın petrol arzındaki olası kayıpları telafi etmenin mümkün olmadığı yönünde uyardı.

Avrupa Birliği yetkilileri Viyana'da OPEC temsilcileri ile bir araya geldi ve AB'nin Rusya'ya petrol yaptırımı uygulamayı değerlendirdiği bir ortamda petrol üretiminin artırılmasını ele aldılar. OPEC yetkilileri toplantıda, uygulanan ve uygulanması planlanan yaptırımlar nedeniyle Rusya'nın petrol arzında potansiyel kayıpların piyasanın bugüne kadar gördüğü en kötü arz şoklarından birine yol açabileceği uyarısında bulundular. 

OPEC’TEN ÜRETİMİ ARTTIRMAYACAĞI SİNYALİ

OPEC, Rusya'nın petrol arzında yaşanacak kaybın diğer üreticiler tarafından yerine konmasının imkansız olduğunu belirterek, piyasaya daha fazla petrol pompalamayacaklarının sinyalini verdi. OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun AB yetkilileri ile görüşmede, “Yaptırımlardan veya gönüllü eylemlerden dolayı Rusya'nın petrol ihracatında 7 milyon varil/günden daha fazla bir kayıp yaşanması potansiyeli görüyoruz. Cari talep görünümü değerlendirildiğinde, bu miktarda bir üretim hacmi kaybının yerine konması neredeyse imkansız" ifadelerini kullandığı belirtildi.  

AB yetkilileri ise OPEC'in petrol piyasalarında dengeyi sağlama sorumluluğu olduğunu ifade ettiler. OPEC, üretimi artırması konusunda şu ana kadar ABD'den ve Uluslararası Enerji Ajansı'ndan gelen çağrılara direniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler