1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC Haziran’a kadar üretimde değişiklik yapmayacak

OPEC Haziran’a kadar üretimde değişiklik yapmayacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, OPEC+'nın üretim politikasının Haziran'a kadar değişmeyeceğini açıkladı.Suudi Arabistan...

OPEC Haziran’a kadar üretimde değişiklik yapmayacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, OPEC+'nın üretim politikasının Haziran'a kadar değişmeyeceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, OPEC ve Rusya öncülüğündeki OPEC üyesi olmayan üreticilerin oluşturduğu OPEC+'nın petrol üretim politikalarının değişmesi için Nisan ayındaki toplantının çok erken olduğunu, üretim politikasının Haziran ayına kadar değişmeyeceğini söyledi. 

Falih yaptığı açıklamada küresel petrol talebinin bu yıl 1,5 milyon varil artmasını beklediklerini ifade ederken, Çin'in talebinin 11 milyon varil/gün seviyesini aşağını tahmin ettiklerini de vurguladı. 

OPEC+ üyeleri 17-18 Nisan'da Viyana'da bir araya gelecekler ve üretim kısıntısı anlaşmasının uygulamaya geçirilmesinde gelinen noktayı gözden geçirecekler. Üretim kısıntısı anlaşmasının devam edip etmeyeceğine ise 25-26 Haziran'da yapılacak toplantıda karar verilecek. Fiyatlar üreticiler ve tüketiciler için iyi bir seviyede”

KUVEYT’TAN FİYATLAR İYİ AÇIKLAMASI

Öte yandan Kuveyt Petrol Bakanı Halid el-Fadhil, cari petrol fiyatlarının hem üreticiler hem de tüketiciler için iyi olduğu yönlü bir açıklama yaptı. Al Rai gazetesine konuşan el-Fadhil, "Cari petrol fiyatları üreticiler ve tüketiciler için iyi. Tüketici ülkeler 60-70 dolar aralığını herkes için iyi bir fiyat olarak görüyorlar" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler