1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+, ilk çeyrekte üretim kesintilerine devam edecek

OPEC+, ilk çeyrekte üretim kesintilerine devam edecek

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, piyasa koşullarını yakından değerlendirmeye devam edeceğini belirterek, yılın ilk çeyreği için herhangi bir politika değişikliği önermedi.

OPEC+, ilk çeyrekte üretim kesintilerine devam edecek

Enerji Günlüğü - OPEC+, 2024 yılı ilk üç ayında üretim kesintilerine devam edeceğinin sinyallerini verdi. İsminin açıklanmasını istemeyen delegelere göre, Suudi Arabistan'ın liderliğindeki kilit üyelerden oluşan Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, bugün yapılan çevrimiçi toplantıda herhangi bir politika değişikliği önermedi. 

Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC), grubun internet sitesinde yaptığı açıklamada, OPEC+'nın "her an ilave tedbirler almaya hazır olduğunu" teyit ettiğini belirtti. Komitenin 3 Nisan'da yeniden toplanması planlanıyor. 

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, mevcut OPEC+ kısıtlamalarının gerekirse "kesinlikle" ilk çeyreğin ötesine uzatılabileceğini söyledi. Bir delege, bu kararın bir sonraki JMMC'den önce alınması gerektiğini söyledi.  22 ülkeden oluşan OPEC+ ittifakının tamamı, yılın ikinci yarısındaki üretim politikasını görüşmek üzere 1 Haziran'da Viyana'daki merkezinde bir araya gelecek. 

OPEC+ PİYASA KOŞULLARINI DEĞERLENDİRİYOR

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi ayrıca piyasa koşullarını yakından değerlendirmeye devam edeceğini bildirdi. OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeler arasındaki güçlü uyumu temel alan Komite, ülkelerinin piyasadaki gelişmeleri ele alma konusundaki istekliliğini ve her an ek tedbirler almaya hazır olduklarını kaydetti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler