1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC kararı elektrikli araçlara yarayacak

OPEC kararı elektrikli araçlara yarayacak

Enerji Günlüğü -  OPEC tarafından petrol üretimini durdurma konusunda varılan anlaşmanın elektrikli otomobillerin kullanımını arttırabileceği...

OPEC kararı elektrikli araçlara yarayacak

Enerji Günlüğü -  OPEC tarafından petrol üretimini durdurma konusunda varılan anlaşmanın elektrikli otomobillerin kullanımını arttırabileceği tahmin ediliyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tahminlerine göre, lektrikli araç üreticileri Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC'in geçen hafta 8 yıl aradan sonra ilk kez üretimi azaltma kararı almasının ardından petrol fiyatlarının artması nedeniyle elektrikli araç satışlarını arttırabilecekler. 

ABD'de geçen yıl benzin fiyatlarının yüzde 5.8 düşmesi ve altı yıldır ilk defa motor yakıtlara olan talebin artması nedeniyle durma noktasına geldi. OPEC tarafından alınan son karar ile petrol fiyatlarının artma sinyali ve hatta benzin fiyatlarının daha fazla düşmeyeceğine dair bir işaretin bile sektörü canlandırabileceği tahmin ediliyor. 

Bloomberg New Energy Finance, bu yıl elektrikli araba satışlarının yüzde 44 artarak 647 bin ile rekor kıracağını tahmin ediyor. 2040 yılına kadar da dünyadaki arabaların dörtte biri elektrikli araçlar olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler