1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC Mart'ta petrol üretimini arttırdı

OPEC Mart'ta petrol üretimini arttırdı

Enerji Günlüğü – OPEC'in petrol üretimi Mart ayında bir önceki aya göre günde 64 bin varil artış kaydetti.Bu ayın 17'sinde Katar'ın başkenti Doha'da...

OPEC Mart'ta petrol üretimini arttırdı

Enerji Günlüğü – OPEC'in petrol üretimi Mart ayında bir önceki aya göre günde 64 bin varil artış kaydetti.

Bu ayın 17'sinde Katar'ın başkenti Doha'da toplanarak petrol fiyatlarınını toparlanması için petrol üretimini Ocak ayı seviyesinde dondurma kararını görüşecek olan petrol üreticisi ülkeler Mart ayında petrol üretimlerini arttırmaya devam ettiler. 

Bloomberg araştırmasına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimi Mart ayında bir önceki aya göre 64 bin varil/gün artarak 33,09 milyon varil/gün seviyesine yükseldi. 

Örgütün en çok petrol üreten üyesi Suudi Arabistan'ın üretimi günde10 bin varil düşüşle 10,19 milyon varil/gün oldu. İran ve Irak ise üretimi arttıran ülkeler oldu. İran günde 3,2 milyon varil petrol üreterek son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, Irak üretimini 150 bin varil artırarak 4,35 milyon varil/güne yükseltti. 

OPEC PETROL SEPETİ GEÇEN HAFTA GERİLEDİ

Öte yandan OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepetinin varil fiyatı 1 Nisan'da sona eren haftada, 1,07 dolar düşüşle ortalama 34,74 dolar oldu. OPEC Petrol Sepeti, bir önceki hafta ortalama 35,81 Dolar seviyesindeydi. 

Önceki ve Sonraki Haberler