1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol arzında İran etkisini değerlendirecek

OPEC petrol arzında İran etkisini değerlendirecek

Enerji Günlüğü - OPEC, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı sonrası global ham petrol arzında yaşanması olası arz düşüşünü değerlendirecek.Irak...

OPEC petrol arzında İran etkisini değerlendirecek

Enerji Günlüğü - OPEC, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı sonrası global ham petrol arzında yaşanması olası arz düşüşünü değerlendirecek.

Irak Petrol Bakanı Jabar Ali al-Luaibi, OPEC'in ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı sonrası global ham petrol arzında yaşanması olası arz düşüşünü tartışacağını söyledi. Luaibi, "Ayın sonunda bir OPEC toplantısı yapılacak ve arzda olası azalma da masada müzakere edilecek konulardan biri olacak" dedi.

ARZ EKSİKLİĞİ OLURSA TELAFİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Öte yandan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid al-Falih de, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesinin petrol arzında bir eksilmeye yol açacak sonuçlar doğurması halinde, bu eksikliği telafi için OPEC üyesi ve üyesi olmayan büyük üreticilerle birlikte çalışacaklarını söyledi. Twitter üzerinden açıklama yapan Falih, "ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesini takiben, üreticiler ve tüketicilerin yararı için petrol piyasası istikrarını devam ettirme taahhütümüzü teyit etmek istiyorum. OPEC Başkanlığı, Rusya ve ABD ile yakın temas halindeyim. Petrol piyasasının istikrarının sağlanması için diğer üreticiler ve büyük tüketicilerle de önümüzdeki günlerde temas kuracağım" dedi.

ABD, İran'a eski yaptırımları 90 gün içinde uygulamaya koyacağını ve İran'a karşı petrol ve enerji alanlarında da eski yaptırımları yeniden uygulanacağını açıklamıştı.

ABD İRAN YAPTIRIMLARINA YENİDEN BAŞLAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler