1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC: Petrol fiyatları seneye toparlanacak

OPEC: Petrol fiyatları seneye toparlanacak

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri petrol fiyatlarının 2015'in ikinci yarısında toparlanmasını beklediğini söyledi.Avusturya'nın...

OPEC: Petrol fiyatları seneye toparlanacak

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri petrol fiyatlarının 2015'in ikinci yarısında toparlanmasını beklediğini söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki OPEC'in Genel Merkezi'nde, "OPEC 2014 Dünya Petrol Görünümü" raporunun açıklanmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, petrol fiyatlarının gelecek yılın ikinci yarısında toparlanmasının büyük olasılık olduğunu, çünkü petrol fiyatlarında son dönemde görülen düşüşün yeni yatırımlara zarar vereceğini ve bunu arzda artışı yavaşlatacağını söyledi.

El-Bedri, "Fiyatın gelecek yılın ikinci yarısında toparlanacağını düşünüyorum. Cari düşük petrol fiyatı bir çok yatırımın sürdürülmesi için uygun değil ve fiyatlar bu seviyede kaldığı sürece bir çok yatırım durur. Projelerin iptal edilmesi ile arz azalacak ve fiyatlar tekrar yükselecektir" diye konuştu.

PANİK YAPMAYIN

Abdullah El-Bedri, petrol piyasasının istikrarlı olduğunu belirterek, "İyi bir stoka sahibiz. Herkesin sakin olması lazım. Lütfen panik yapmayın" dedi.

Küresel enerji talebenin 2040'a kadar yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eş değeri seviyelere ulaşacağını vurgulayan El-Bedri, küresel petrol talebinin 2040'a kadar günlük 21 milyon varil artışla 111 milyon varile ulaşacağını söyledi.

Orta vadede 170 projenin bulunduğunu aktaran Bedri, "Piyasa çok istikrarlı. İyi bir stoka sahibiz. Herkesin sakin olması lazım. Lütfen panik yapmayın" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler