1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC: Petrol sektörünün 12,1 trilyon dolar yatırıma ihtiyacı var

OPEC: Petrol sektörünün 12,1 trilyon dolar yatırıma ihtiyacı var

OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays, her türlü enerjiye ihtiyacın olduğunu belirterek, yeni petrol projelerine fonlamaların durdurulması veya sınırlanması çağrılarının gerçekçi ve akıllıca olmadığını kaydetti.

OPEC: Petrol sektörünün 12,1 trilyon dolar yatırıma ihtiyacı var

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays, küresel petrol sektörünün 2045 yılına kadar 12,1 milyar dolar yatırıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays,Nijerya’daki petrol ve gaz konferansında yaptığı değerlendirmede, küresel petrol sektörünün 2045 yılına kadar 2,1 milyar dolar yatırıma ihtiyacı olduğunu ancak sektörün bu seviyeyi yakalama yolunda olmadığını açıkladı.

Küresel enerji talebinin 2045 yılına kadar yüzde 23 artacağını tahmin ettiklerini belirten el-Gays, “Küresel talebi karşılamak için her türlü enerjiye ihtiyaç olacak. Yeni petrol projelerine fonlamaların durdurulması veya sınırlanması çağrıları gerçekçi ve akıllıca değil” ifadesini kullandı. 

“EK ÜRETİM KISINTISINA İHTİYAÇ VAR”

Öte yandan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JPMorgan, OPEC+’nın yılın ikinci yarısında üretimde günde 700 bin varil ek kısıntı yapmasına ihtiyaç olduğunu açıkladı. Banka, OPEC dışı üreticilerin arzındaki artışın telafi edilmesi için günde 700 bin varil kısıntının 2024 yılına uzatılmasının gerekli olacağını da belirtti. 

OPEC’İN GELİRLERİ ARTTI

Bununla birlikte Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ham petrol fiyatlarını yükseltmesi ve kilit üyelerin üretimi artırması nedeniyle OPEC'in, önceki yıla göre %54 artan gelirleri 2022'de 873,6 milyar dolara ulaşarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Önceki ve Sonraki Haberler