1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC Petrol Sepeti geriledi

OPEC Petrol Sepeti geriledi

Enerji Günlüğü - OPEC Petrol Sepeti, geçen hafta 1,14 Dolar gerileyerek ortalama 39,10 dolar oldu.OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre,...

OPEC Petrol Sepeti geriledi

Enerji Günlüğü - OPEC Petrol Sepeti, geçen hafta 1,14 Dolar gerileyerek ortalama 39,10 dolar oldu.

OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepetinin varil fiyatı 5 Ağustos'ta sona eren haftada, 1,14 dolar düşüşle ortalama 39,10 dolar oldu. 

OPEC Petrol Sepeti, bir önceki hafta ortalama 40,24 Dolar seviyesindeydi. OPEC Petrol Sepeti Cuma günü ise 0,48 dolar artışla 40,08 dolar/varil oldu.

OPEC BAŞKANI FİYATLARIN ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYOR

OPEC Başkanı ve Katar Enerji Bakanı Muhaller bin Saleh Al Sada, fiyatlarda son dönemde görülen düşüş ve cari piyasa oynaklığının geçici olduğunu ve  Şubat ayından bu yana petrol fiyatının istikrarlı bir iyileşme gösterdiğini belirterek 3. ve 4. çeyrekte petrol talebinin daha yüksek olmasını beklediklerini söyledi. 

Fiyat düşüşü ve oynaklığın zayıf rafineri marjlarının, stok fazlalığının, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının finansal piyasalara etkisinin sonucu olduğunu belirten Al-Sada, "Büyük petrol tüketicisi ülkelerin ekonomilerinin önümüzdeki çeyreklerde iyileşmeleri bekleniyor. 3. ve 4. çeyreklerde daha yüksek ham petrol talebi bekliyoruz. Cari ayı piyasası geçici, fiyatlar 2016'nın ilerleyen dönemlerinde artacaklar" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler