1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol talebi büyüme tahminini değiştirmedi

OPEC petrol talebi büyüme tahminini değiştirmedi

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, dünya petrol talebinde büyümenin bu yıl 1,2 milyon varil/gün civarında olmasını bekliyor.OPEC...

OPEC petrol talebi büyüme tahminini değiştirmedi

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, dünya petrol talebinde büyümenin bu yıl 1,2 milyon varil/gün civarında olmasını bekliyor.

OPEC bugün yayınladığı raporunda, 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,2 milyon varil/gün seviyesinde tutarken, OPEC dışı petrol arzının bu yıl 900.000 variL/gün gelecek yıl 100.000 varil daralmasını beklediğine yer verdi. 

HAM PETROL TALEBİ ARTACAK

OPEC aynı zamanda, ham petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre 1,9 milyon varil/gün artışla 31,9 milyon varil/gün olarak seyretmesini beklerken, gelecek yıl cari yıla göre 1,1 milyon varil/gün artışla 33 milyon varil/gün olarak seyretmesi beklediğini açıkladı. 

Enerji fiyatlarının Haziran ayında, ABD'de doğal gaz fiyat artışından ve ham petroldeki gelişmelerden desteklendiğini ifade eden OPEC, petrol sepetinin Haziran ayında ortalama 2,63 dolar/ton artarak 45,84 dolar/varilde seyrettiğini söyledi. 

KÜRESEL EKONOMİK BÜYÜME TAHMİNİ DÜŞTÜ

Küresel ekonomik büyüme tahmini ise bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 3,0'a revize olurken, gelecek yıl için büyüme beklentisi yüzde 3,1 oldu. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler