1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol üretim artışının ertelenmesine destek verdi

OPEC+ petrol üretim artışının ertelenmesine destek verdi

OPEC+ Ortak Teknik İzleme Komitesi, 1 Ocak'tan itibaren yapılacak 2 milyon varil/günlük petrol üretim artışını 3 ila 6 ay ertelemeye destek verdi.

OPEC+ petrol üretim artışının ertelenmesine destek verdi

Enerji Günlüğü - OPEC+ Ortak Teknik İzleme Komitesi, 1 Ocak'tan itibaren yapılacak 2 milyon varil/günlük petrol üretim artışını 3 ila 6 ay ertelemeye destek verdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ya da kısaca OPEC ve örgüte üye olmayan petrol üreticisi ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubu, gerçekleştirdiği toplantı ardından petrol üretimine yeniden başlamayı 3-6 ay arasında ertelemeyi düşündüğünü açıkladı. Üretim kısıntısına uyumu ve petrol piyasasının durumunu gözden geçirmek için toplanan Ortak Teknik İzleme Komitesi, hali hazırda 7,7 milyon varil/gün olarak uygulanmakta olan üretim kısıntısının 3 ila 6 ay daha uzatılması fikrine geniş destek verdi. 

OPEC'in daha önce aldığı karara göre hali hazırda 7,7 milyon varil/gün olan üretim kısıntısı 1 Ocak'ta 5,7 milyon varil/gün seviyesine çekilecekti. OPEC dönem başkanı Cezayir, koronavirüs salgınında ikinci dalga karşısında alınan tedbirlerin talep görünümünü zayıflatması nedeniyle üretim kısıntısının cari seviyede 3-6 ay uzatılması fikrini destekliyordu. Suudi Arabistan da gerektiği takdirde OPEC+ anlaşmasına ince ayar yapılabileceğini ifade etmişti.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre üretim kısıntısının cari seviyesinin yıl sonundan itibaren 3 ay uzatılması önerisi bugün yapılacak OPEC+ Ortak Bakanlar Komitesi toplantısında da ele alınacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler