1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol üretim azaltımını değiştirmedi

OPEC+ petrol üretim azaltımını değiştirmedi

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, petrol üretim hedefinde herhangi bir değişiklik yapmadı.

OPEC+ petrol üretim azaltımını değiştirmedi

Enerji Günlüğü - OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, petrol üretim hedefinde herhangi bir değişiklik yapmadı.

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefiklerinden oluşan OPEC+ üyeleri üretim kısıntısı anlaşmasına uyumu ve talep trendlerini ve ekonomik toparlanma görünümünü tartışmak için bugün online bir toplantı yaptılar. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısı sonrası yapılan taslak açıklamaya göre, üretimin yıl sonuna kadar günlük 7,7 milyon varil/gün azaltılması politikasında bir değişiklik yapılmasına yönelik teklif gelmedi.

ÜRETİM FAZLASI TELAFİLERİ ARALIK AYINA UZATILDI

Toplantıda, üretim kısıntısı kotalarına uymamış olan Irak, Nijerya ve BAE'den fazla üretimin telafi edilme süresinin Aralık sonuna kadar uzatılmasında uzlaşıldığı ifade edildi. 

Covid-19 salgınının artmasının ekonomik toparlanmaya ve petrol talebine yönelik endişelere neden olduğu vurgulanan toplantıda, bununla birlikte ekonomik toparlanma emarelerinin görüldüğü ve ilk göstergelerin petrol stoklarının düştüğünü gösterdiği kaydedildi.  

Bir sonraki toplantı 19 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Dün yapılan Ortak Teknik Komite toplantısında ise arz kısıntısına uyum oranının Ağustos'ta yüzde 102 olduğu ifade edilmişti.

“DURUM KÖTÜLEŞİRSE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI YAPILABİLİR”

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman yaptığı açıklamada, belirlenen kotaların üzerinde üretimin OPEC’in itibarına zarar verdiğini belirterek, kotalara tam uyumun kollektif çabalarının merkezinde olmaya devam ettiğini söyledi. Bin Selman, durumun kötüleşmesi halinde OPEC+’nın Ekim ayında ek önlemler için olağanüstü toplantı çağrısı yapabileceğini de ifade etti.  

Önceki ve Sonraki Haberler