1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol üretimini artırabilir

OPEC petrol üretimini artırabilir

Enerji Günlüğü - Petrol piyasasında toparlanmanın sağlanabilmesi için üretim kısıntısına giden OPEC’in Haziran ayında bu kısıntıyı gevşetebileceği...

OPEC petrol üretimini artırabilir

Enerji Günlüğü - Petrol piyasasında toparlanmanın sağlanabilmesi için üretim kısıntısına giden OPEC’in Haziran ayında bu kısıntıyı gevşetebileceği kaydediliyor.

Konuya yakın kaynaklara göre OPEC, İran ve Venezuela'nın petrol arzlarına yönelik ortaya çıkan endişeler nedeniyle Haziran ayında yapılacak toplantıda üretimin artırılması yönünde bir karar alabilir. Ayrıca birlik petrol fiyatlarının çok fazla yükselmesinin de piyasa dengesine zarar vereceğinden endişeli.

Haziran ayındaki toplantı öncesinde yapılan teknik düzeyde görüşmelerde özellikle Körfez bölgesinden OPEC üyelerinin 80 dolar/varil seviyesini aşan fiyatı yatıştırmak için üretimin artırılabileceği yönündeki görüşlere liderlik ettikleri kaydediliyor. Kaynaklar, "Tüm seçenekler masada. Haziran ayında üretimin artırılması yönünde bir karar alınabilir. Ancak petrol arzında kısıntının ne kadar gevşetilmesinin gerektiği konusunda henüz kesin bir rakam yok" açıklamasını yaptılar. 

Ayrıca, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin arz kısıntısı anlaşmasına rekor seviyedeki uyum oranını gevşetmeyi tercih edebilecekleri de ifade ediliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler