1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol üretimini artırabilir

OPEC petrol üretimini artırabilir

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin Haziran’da yapacakları toplantıda petrol üretimini artırarak 2016 yılı Ekim ayı...

OPEC petrol üretimini artırabilir

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin Haziran’da yapacakları toplantıda petrol üretimini artırarak 2016 yılı Ekim ayı seviyelerine çıkarabilecekleri kaydedildi.

Suudi Arabistan ve Rusya geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantıda, 17 aydır uygulanan arz kısıntısı anlaşmasının fiyatlarda çok hızlı bir yükseliş getirdiği endişelerini ele aldılar. Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol üretiminde global arz kısıntısı için temel alınan Ekim 2016 seviyelerine geri dönülmesinin düşünülen seçeneklerden biri olduğunu söyledi. Novak yaptığı açıklamada, "Üretimin Ekim 2016 seviyesine geri getirilmesi olasılıklardan biri. Ancak kararı Haziran ayında yapılacak toplantıda alacağız" diye konuştu. 

OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticileri 22-23 Haziran'da Viyana'da bir araya gelecekler. Ekim 2016'da Rusya'nın petrol üretimi 11 milyon 247 bin varil/gün ile 30 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler