1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol üretimini kısmaya hazır

OPEC petrol üretimini kısmaya hazır

Enerji Günlüğü - OPEC, 2019’da öngörülen stok artışını önlemek ve petrol piyasasında dengenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacak. Birleşik...

OPEC petrol üretimini kısmaya hazır

Enerji Günlüğü - OPEC, 2019’da öngörülen stok artışını önlemek ve petrol piyasasında dengenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacak. 

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı ve OPEC Başkanı Suheyl el-Mezrui, OPEC ve müttefiklerinin petrol stoklarında gelecek yıl yaşanması beklenen artışın önüne geçmek için üretimi kısmalarının gerekeceğini söyledi. 

Petrol piyasasında dengelemenin sağlanması yönünde bir kararın desteklenmesi yönünde üye ülkeler arasında bir konsensüs bulunduğunu belirten Mezrui, "Piyasada denge için ne gerekiyorsa yapacağız. OPEC+'nin hedefi piyasa istikrarını sağlamak. Petrol fiyatlarında oynaklık hiç kimsenin çıkarına değil" diye konuştu. 

Eğer herhangi bir tedbir almazlar ise petrol stoklarının artması riski bulunduğunu belirten Mezrui, Aralık ayında üretimin kısılması yönünde bir karar alınması halinde BAE'nin buna destek vereceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler