1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC Rusya ile resmi bir ortaklık kurmayı planlıyor

OPEC Rusya ile resmi bir ortaklık kurmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - OPEC, Rusya ile küresel petrol piyasasının yönetiminde resmi bir ortaklık kurarak petrol piyasalarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.Küresel...

OPEC Rusya ile resmi bir ortaklık kurmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - OPEC, Rusya ile küresel petrol piyasasının yönetiminde resmi bir ortaklık kurarak petrol piyasalarındaki konumunu güçlendirmek istiyor.

Küresel petrol piyasalarında eski gücünü korumak isteyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya ve liderlik ettiği ülkeler ile küresel petrol piyasasının yönetiminde resmi bir ortaklık yapmak istiyor. 

Wall Street Journalın  OPEC yetkililerine dayandırdığı habere göre, OPEC üyeleri ve Rusya öncülüğündeki ülkeler ortaklık önerisini 18 Şubat'ta Viyana'da yapılacak toplantıda ele alacaklar. Nihai kararın ise her iki taraftan bakanların Nisan ayında yapacakları toplantıda alınmaması bekleniyor.

BAZI OPEC ÜYELERİ KARŞI ÇIKIYOR

OPEC'in Rusya öncülüğündeki 10 ülke ile işbirliğinin sıkılaştırılması fikrine İran ve bazı OPEC üyeleri karşı çıkıyorlar. Suudi Arabistan ve Rusya'nın kararlar üzerinde hakim bir konuma gelmelerinden endişe ediliyor.

OPEC Aralık ayında petrol üretiminde günlük 800 bin varil kısma kararı aldı. OPEC dışı üreticilerle ilave 400 bin varillik kesintiyle birlikte toplam 1,2 milyon varil olan kesinti kararı 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler