1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ Şubat’ta üretimi planlandığı şekilde arttıracak

OPEC+ Şubat’ta üretimi planlandığı şekilde arttıracak

OPEC+ Şubat ayından itibaren petrol üretim hedefini önceden planlandığı şekilde günde 400 bin varil artırmaya karar verdi.

OPEC+ Şubat’ta üretimi planlandığı şekilde arttıracak

Enerji Günlüğü - OPEC+ Şubat ayından itibaren petrol üretim hedefini önceden planlandığı şekilde günde 400 bin varil artırmaya karar verdi.

OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefikleri (OPEC+), 2022 yılı Şubat ayında üretimi önceden planlandığı gibi 400 bin varil/gün artırılması kararına vardılar. OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanlarının dün yaptıkları toplantıda aldıkları üretimin Şubat ayında da 400 bin varil/gün artırılması kararı ile birlikte 2020 yılında uygulamaya koydukları 10 milyon varil/günlük üretim kısıntısından geriye 3 milyon varil/gün kaldı. 

EYLÜL’DE ESKİ ÜRETİME SEVİYESİ YAKALANACAK

Ağustos ayından bu yana günlük üretimini her ay 400 bin varil/gün artırmakta olan OPEC+, 2020 öncesindeki üretim seviyesine Eylül ayında geri dönmeyi planlıyor. 

OPEC+ üretimi artırma kararları alsa da, anlaşmaya taraf ülkeler üretimlerini kendilerine verilen kotalar kadar artırmış değiller. IEA'nın geçtiğimiz ay verdiği verilere göre 2021 yılı Ekim ayında üretim hedefin 730 bin varil/gün, Kasım ayında 650 bin varil/gün gerisinde kaldı. Cezayir Enerji Bakanı Muhammed Arkab'ın verdiği bilgiye göre Aralık ayında da OPEC+'nın arz kısıntısına uyumu yüzde 117 seviyesinde gerçekleşti. 

KUVEYTLİ HAİTHAM AL GHAİS'İN YENİ GENEL SEKRETERLİĞİ ONAYLANDI

Öte yandan OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları yeni genel sekreteri seçtiler.  OPEC Genel Sekteri Muhammed Barkindo'nun ikinci 3 yıllık dönemi Temmuz ayı sonunda sona erecek. Bu tarihten itibaren görevine başlayacak yeni genel sekreterliğe ise Kuveyt'in OPEC'teki büyükelçisi Maitham al-Ghais’in atanması onaylandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler