1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ Temmuz'da üretim kısıntısına yüzde 97 oranında uydu

OPEC+ Temmuz'da üretim kısıntısına yüzde 97 oranında uydu

OPEC üyesi ve müttefik ülkelerinin oluşturduğu OPEC+’nın Temmuz'da petrol üretim kısıntısına uyum oranı yüzde 97 olarak gerçekleşti.

OPEC+ Temmuz'da üretim kısıntısına yüzde 97 oranında uydu

Enerji Günlüğü - OPEC üyesi ve müttefik ülkelerinin oluşturduğu OPEC+’nın Temmuz'da petrol üretim kısıntısına uyum oranı yüzde 97 olarak gerçekleşti.

OPEC+ kaynaklarının verdikleri bilgiye göre, arz kısıntısı anlaşmasına taraf ülkelerin bu anlaşmaya uyum oranları Temmuz'da yüzde 97 civarında gerçekleşti. 

BAKANLAR TOPLANTISI 19 AĞUSTOS’TA

OPEC+ Ortak izleme Komitesi Bakanlar Toplantısı 19 Ağustos'ta yapılacak. Türkiye saati ile 17.00'da başlayacak ve video konferans yolu ile yapılacak toplantıda OPEC+ arz kısıntısı anlaşmasına uyum ve global petrol piyasalarının durumu ele alınacak. Uyum oranına ilişkin rakamlar da yapılacak toplantıda netleştirilecek. 

RUS ENERJİ BAKANI NOVAK’IN COVİD-19 TESTİ POZİTİF

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı kaydedildi. Novak’ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen yarın yapılacak OPEC+ Bakanlar Ortak İzleme Komitesi toplantısına katılacağı da ifade edildi. Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Bakan Novak kendini iyi hissediyor, herhangi bir semptom göstermiyor" açıklamasını yaptı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler