1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretim kesintilerini hafifletme kararını uygulayacak

OPEC+ üretim kesintilerini hafifletme kararını uygulayacak

OPEC+ Mayıs'tan Temmuz'a kadar petrol üretim kısıtlamalarının aşamalı olarak hafifletilmesi planına devam etme kararı aldı.

OPEC+ üretim kesintilerini hafifletme kararını uygulayacak

Enerji Günlüğü - OPEC+ Mayıs'tan Temmuz'a kadar petrol üretim kısıtlamalarının aşamalı olarak hafifletilmesi planına devam etme kararı aldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri (OPEC+) 16. Bakanlar Toplantısı ardından yaptıkları açıklamada, önümüzdeki üç aylık dönemde üretimi aşamalı olarak artırma yolunda daha önce verilen kararın yürürlükte olduğunu duyurdular.

Açıklamaya göre, toplantıda ayrıca, petrol üretim kısıntılarına ilişkin veriler incelendi. Üretim kısıntılara uyumun yüzde 115 düzeyinde gerçekleşmesine karşın, bazı üyelerin taahhütlerinin yüzde 100’ünü yerine getirmediklerinin belirlendiği kaydedildi.

OPEC+ grubu, gelişmeleri gözden geçirmek üzere 1 Haziran’da, Bakanlar Birleşik Gözleme Komitesi (JMMC) bir araya gelecek ve ardından OPEC ve OPEC dışı ülkelerinin Bakanlar Toplantısı düzenlenecek.

OPEC+ grubu, 1 Nisan'daki 15. Bakanlar Toplantısı'nda, üye ülkelerin toplam günlük üretimlerini mayıs ve haziran aylarında 350 bin, temmuzda ise 441 bin varil artırarak üretim kesintilerini hafifletme kararı almıştı. Suudi Arabistan ise şubatta açıkladığı ve gönüllü olarak uyguladığı günlük 1 milyon varillik ek kesinti kararını kademeli olarak kaldıracağını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler