1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ üretim kısıntısını görüşecek

OPEC+ üretim kısıntısını görüşecek

OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticileri (OPEC+) Pazartesi günü toplanarak petrol üretimin 6-10 milyon varil/gün azatılmasını tartışacak.

OPEC+ üretim kısıntısını görüşecek

Enerji Günlüğü - OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticileri (OPEC+) Pazartesi günü toplanarak petrol üretimin 6-10 milyon varil/gün azatılmasını tartışacak.

Rus haber ajansı RIA'nın yanı sıra Wall Street Journal'a bilgi veren kaynaklar, OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin global petrol piyasasında dengenin yeniden sağlanması için üretimi kısmayı görüşmek üzere 6 Nisan 2020 Pazartesi günü bir araya geleceklerini duyurdular. 

Konuya yakın kaynaklara göre toplantıda üretimin 6-10 milyon varil/gün kısılması tartışılacak. OPEC+ toplantısına bu oluşuma hali hazırda üye tüm üretici ülkelerin katılmaları beklenirken, Rus kaynaklara göre toplantıya katılmak isteyen birkaç petrol üreticisi ülke daha var. WSJ'nin kaynakları da ABD'nin toplantıya katılarak üretim kısıntısına katkı vermemesi halinde Rusya'nın bir üretim kısıntısını kabul etmesinin muhtemel görünmediğini ifade ediyorlar.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler