1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC üretim kısıntısının yıl sonuna kadar devamını önerecek

OPEC üretim kısıntısının yıl sonuna kadar devamını önerecek

OPEC üye olmayan petrol üreticisi ülkelere, üretim kısıntısının 1,5 milyon varil/gün derinleştirilmesini ve yıl sonuna kadar devam etmesini önerecek.

OPEC üretim kısıntısının yıl sonuna kadar devamını önerecek

Enerji Günlüğü - OPEC üye olmayan petrol üreticisi ülkelere, üretim kısıntısının 1,5 milyon varil/gün derinleştirilmesini ve yıl sonuna kadar devam etmesini önerecek.

OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları dün gece Viyana'da yaptıkları resmi olmayan toplantıda, OPEC+'ya üretim kısıntısının 1,5 milyon varil/gün derinleştirilmesini ve bu yeni kısıntı miktarının 2020 yılı sonuna kadar devam ettirilmesini önermeyi kararlaştırdılar. Resmi olmayan görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, "OPEC, 1,5 milyon varil/gün ek kısıntının 30 Haziran 2020 yerine 2020 yılı sonuna kadar uygulanmasını önermeye karar verdi" denildi. 

BUGÜNKÜ TOPLANTIDAN BİR ANLAŞMA ÇIKMAYABİLİR

Hali hazırda 2,1 milyon varil/gün olan üretim kısıntısının 1,5 milyon varil/gün daha kısılması durumunda, bu 2008 finansal krizinden bu yana görülen en büyük kısıntı olacak. OPEC+'nın lideri konumundaki Rusya ile Kazakistan henüz üretim kısıntısını kabul etmiş değiller. OPEC+ bugün Viyana'da toplanacak. Bu toplantıdan bir anlaşma çıkmaması ve 2006 yılından bu yana devam eden OPEC ve Rusya öncülüğündeki OPEC üyesi olmayan üreticiler işbirliğinin çökmesi de gündemde. Rusya Maliye Bakanı Siluanov dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın bir anlaşmazlık durumunda petrol fiyatlarının düşmesine hazır olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler