1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC üretimi azaltmayacak

OPEC üretimi azaltmayacak

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, OPEC'in petrol fiyatlarında düşüşten sağ salim çıkabilecek durumda olduğunu ve üretim miktarını...

OPEC üretimi azaltmayacak

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, OPEC'in petrol fiyatlarında düşüşten sağ salim çıkabilecek durumda olduğunu ve üretim miktarını değiştirmeyeceğini söyledi.

OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerle ilgili olarak petrol üretimini düşürmeyeceklerini söyledi. Bedri, OPEC'in petrol fiyatlarında düşüşten sağ salim çıkabilecek durumda olduğunu ve üretim miktarını değiştirmeyeceğini söyledi.

FİYATLAR SPEKÜLATÖRLER TARAFINDAN YÖNLENDİRİLİYOR OLABİLİR

Bedri ayrıca, petrol piyasasında zayıflığın arz ve talep temel göstergelerini yansıtmadığını belirterek, fiyatların spekülatörler tarafından yönlendiriliyor olabileceğini vurguladı.

Dubai'de düzenlenen bir konferansta konuşan Badri, "Kasım ayındaki toplantıda üretim seviyesini önümüzdeki dönemde cari seviyelerde tutmanın önemli olduğu konusunda görüş birliğine vardı. Bu karar tüm bakanların oy birliği ile alındı" dedi.

PETROL 40 DOLARA DÜŞSE BİLE ÜRETİM SABİT KALACAK

Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei de Bloomberg’e benzer bir açıklama yaparak, petrol fiyatlarının varil başına 40 dolara kadar gerilemesi halinde dahi OPEC’in üretimi düşürmeme kararını koruyacağını ve olağanüstü bir toplantının değerlendirilmesi öncesinde en az üç ay bekleneceğini söyledi.

Mazrouei. “Petrol fiyatlarının 60 veya 40 dolara inmesi dolayısıyla fikrimizi değiştirmeyeceğiz. Bir fiyat hedeflemiyoruz, piyasa kendisini dengeleyecektir. Mevcut durum olağan üstü bir toplantı yapılmasını gerektirmiyor. Acil bir toplantının değerlendirilmesi için en az bir çeyrek dönem beklemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler