1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC üyeleri bugün toplanacak

OPEC üyeleri bugün toplanacak

Enerji Günlüğü - OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün Viyana'da bir araya gelecek.OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları düşen...

OPEC üyeleri bugün toplanacak

Enerji Günlüğü - OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları bugün Viyana'da bir araya gelecek.

OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları düşen petrol fiyatları konusunda dengeyi yakalamak amacıyla bugün Viyana'da bir araya gelecek.

Toplantı öncesinde dün gerçekleştirilen hazırlık müzakerelerinde ise üretim miktarının azaltılması yönünde bir uzlaşmanın sağlanamadığı ifade edildi. Toplantıya katılan delegelerin verdikleri bilgiye göre Suudi Arabistan'dan üretimin kısılmasına dair bir öneri gelmedi. Bir kaynak, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Naimi'nin diğer üyelere üretimin kısılması yönünde bir öneride bulunma niyeti olmadığını ifade ettiğini de söyledi.

Delegeler, resmi olmayan bu müzakereler sonrasında OPEC'in bugünkü toplantıda üretim miktarının korunması yönünde karar vermesinin muhtemel olduğunu ifade ediyorlar.

RAPORDA FİYAT BASKISI SÜRECEK UYARISI

OPEC tarafından bugün yapılacak toplantı için hazırlanan iç raporda, OPEC üretimini kıssa bile piyasada arz fazlasının devam edeceği ve buna bağlı olarak petrol fiyatlarının yakın gelecekte baskı altında olmaya devam edecekleri uyarısı yer aldı.

WSJ'nin haberine göre, OPEC raporunda, cari arz fazlasının önümüzdeki çeyreklerde petrol fiyatlarında lukarı hareketi sınırlamaya devam edeceğine işaret edilirken, car üretim seviyesinin devam ettirilmesi halinde 2016'da piyasada arz fazlasının 700 bin varil/gün olacağı tahmin edildi. OPEC, bu yıl ise piyasada 1,8 milyon varil arz fazlası olduğunu hesaplıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler