1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’den petrolde yetersiz yatırım uyarısı

OPEC’den petrolde yetersiz yatırım uyarısı

OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays, hedefin bir enerji kaynağını diğeri ile değiştirmek değil, sera gazı salımını azaltmak olması gerektiğini kaydetti.

OPEC’den petrolde yetersiz yatırım uyarısı

Enerji Günlüğü - OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays, petrol sektöründe yetersiz yatırımın piyasa oynaklığına neden olabileceğini ve büyümeyi tehlikeye sokabileceğini söyledi. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays, Dubai'de düzenlenen 30. Yıllık Orta Doğu Petrol ve Gaz Konferansı'nın (MPGC) açılışında yaptığı konuşmada, petrol sektöründe yetersiz yatırıma dikkat çekerek, bu durumun piyasa oynaklığına neden olabileceği ve büyümeyi tehlikeye sokabileceği uyarısında bulundu.  

Petrol ve gaz sektörünün yetersiz yatırımın zararları konusunda tek bir ağızdan konuşması gerektiğini belirten el-Gays, “Endüstrinin, küresel enerji güvenliğini sağlama ve genel olarak emisyonları azaltma açısından yaptıklarının farkına varması ve bundan gurur duyması gerektiğine inanıyorum” dedi.

El-Gays, enerji güvenliği ve dekarbonizasyonun el ele gitmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun tüm enerji kaynaklarına büyük yatırımlar yapılmasını gerektirdiğini ifade etti. el-Gays, “Hedef bir enerji kaynağını diğeri ile değiştirmek değil, sera gazı salımını azaltmak olmalı” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler