1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’in pazar payı düşmeye devam edecek

OPEC’in pazar payı düşmeye devam edecek

Enerji Günlüğü - OPEC’in yeni yatırımlarının önümüzdeki beş yılda düşeceği ve global petrol pazarındaki payının düşmeye devam edeceği öngörülüyor.Bank...

OPEC’in pazar payı düşmeye devam edecek

Enerji Günlüğü - OPEC’in yeni yatırımlarının önümüzdeki beş yılda düşeceği ve global petrol pazarındaki payının düşmeye devam edeceği öngörülüyor.

Bank of America Merrill Lynch analistlerinin hazırladıkları rapora göre, OPEC'in global petrol pazarında payı, OPEC'in üretimindeki durgunluk ve ABD'nin üretiminde artışın etkisi ile düşmeye devam ediyor. OPEC'in pazar payındaki azalmanın yaptırımlar, üretim kısıntıları ve yetersiz yatırımın etkisiyle 2019-2024 döneminde süreceğini öngören BofA ML, OPEC'in kapasite artırımlarının da gelecek 6 yılda önceki 6 yıla göre düşeceğini savundu. 

2013-2018 döneminde OPEC üyelerinin günlük petrol üretim kapasiteleri 7 milyon varil arttı. 2019-2024'te bu artışın 4 milyon varil civarında kalması bekleniyor. 

BofA ML, OPEC'in petrol arzının orta vadede düşmesini, 2018 yılında 31,9 milyon varil/gün olan ortalama üretimin 2024 yılında 29 milyon varil/gün civarına gerilemesi beklediklerini de vurguladı.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler