1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC'in üretimi Şubat’ta 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

OPEC'in üretimi Şubat’ta 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Enerji Günlüğü - OPEC'in Şubat ayında toplam üretimi günde 30,68 milyon varil ile son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.Reuters tarafından yapılan...

OPEC'in üretimi Şubat’ta 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Enerji Günlüğü - OPEC'in Şubat ayında toplam üretimi günde 30,68 milyon varil ile son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Reuters tarafından yapılan araştırmaya göre, Suudi Arabistan ve Körfez'deki müttefikleri ile Venezuela'nın üretimlerinde azalmanın etkisiyle OPEC'in Şubat ayında toplam üretimi son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Şubat ayında OPEC'in 14 üyesinin toplam üretimleri 30,68 milyon varil/gün oldu. Üretim, Ocak ayına göre 300 bin varil/gün azalarak 2015'ten bu yana görülen en düşük seviyeye indi. 

Global üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan üyeler dikkate alınmadığında OPEC'in 11 üyesinin arz kısıntısı anlaşmasına uyum oranları Şubat'ta yüzde 101'e ulaştı. 

RUSYA’NIN ÜRETİMİ DÜŞTÜ

Rusya Enerji Bakanlığı verilerine göre Şubat ayında günlük ortalama petrol üretimi Ekim 2018'deki seviyesine göre 75 bin varil düşüşle 11,34 milyon varil/gün oldu.

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global arz kısıntısı anlaşmasının uzatılıp uzatılmayacağını söylemek için çok erken olduğunu söyledi. OPEC ve diğer büyük petrol üreticilerinin taraf olduğu anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağının sorulduğu Novak, "Bu sorunun şu anda bir cevabı yok. Bir yanıt vermek için çok erken, çünkü anlaşma sadece 2 aydır yürürlükte" yanıtını verdi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler