1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+’nın petrol üretim kısıntısı anlaşması değerlendirilecek

OPEC+’nın petrol üretim kısıntısı anlaşması değerlendirilecek

OPEC Ortak Bakanlar İzleme Komitesi bugün toplanarak üretim kısıntısı planını ve OPEC+’nın petrol üretim kısıntısı anlaşmasına uyumunu değerlendirecek. 

OPEC+’nın petrol üretim kısıntısı anlaşması değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - OPEC Ortak Bakanlar İzleme Komitesi bugün toplanarak üretim kısıntısı planını ve OPEC+’nın petrol üretim kısıntısı anlaşmasına uyumunu değerlendirecek. 

OPEC Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, OPEC üyelerinin ve OPEC+ içinde yer alan diğer petrol üreticilerinin arz kısıntısı anlaşmasına uyumları görüşmek için bugün bir araya gelecekler. Toplantı, COVID-19 salgınında vaka sayılarının hızla arttığı, dünya genelinde vaka sayısının 40 milyona ulaştığı, yeni kısıtlama, karantina tedbirlerin uygulanmaya koyduğu bir dönemde gerçekleşecek. Koronavirüs salgınının talebe yönelik endişeler yarattığı ortamda OPEC+'nın 1 Ocak'tan itibaren üretim kısıntısını 7,7 milyon varil/günden 5,8 milyon varil/güne indirme yönündeki cari planını değiştirmeyi düşünüp düşünmeyeceğinin de bu toplantıda değerlendirilebileceği ifade ediliyor. 

PUTİN VE SUUDİ PRENS’TEN ÖN GÖRÜŞME

Toplantı öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimin Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Cumartesi günü enerji piyasalarının durumunu, OPEC+ arz kısıntısı anlaşmasının uygulanmasında gelinen noktayı değerlendirdiler. 

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Her iki taraf da global enerji piyasasında istikrarın devam ettirilmesini sağlamak için yakın koordinasyonun devam ettirilmesi konusundaki istekliliklerini tekrarladılar" denildi. 

İki lider, koronavirüs salgınının yayılması ile mücadele için işbirliğini ve Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısının Suudi Arabistan'da kullanımını da ele aldılar. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler