1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+'nın üretim açığını azaltması bekleniyor 

OPEC+'nın üretim açığını azaltması bekleniyor 

IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC+'nın petrol üretim açığını azaltmasının önemli olduğunu ve bu açığın kapanacağını umduklarını açıkladı.

OPEC+'nın üretim açığını azaltması bekleniyor 

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC ve müttefiki ülkelerin ortaya koydukları üretim hedefleri ile gerçekleşen üretim arasındaki farkın kapatılması çağrısında bulundu. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, yüksek petrol fiyatlarına dikkat çekerek, fiyat dengesi için OPEC+ üyesi üreticilerin hedef ve gerçek üretim arasında farkı azaltmalarının önemli olduğunu belirtti. Birol, "OPEC+ üyelerinin üretim seviyelerine ilişkin belirledikleri hedefler ile bugün ürettikleri miktar arasında ciddi bir fark var. OPEC+'nın bu farkı kapatacağından ve piyasaya daha fazla petrol sağlayacağından umutluyum" dedi. 

OPEC+ üyeleri Ocak ayında hedeflediklerinin 900 bin varil/gün altında üretim gerçekleştirdiler.  

ABD VE BREZİLYA’NIN EK ÜRETİMİ BASKIYI HAFİFLETEBİLİR

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde katıldığı bir konferansta yaptığı değerlendirmede Birol ayrıca ABD ve Brezilya'dan gelecek ek petrol üretiminin fiyatlar üzerinde baskıyı hafifletmesini umduklarını da kaydetti. 

Mevcut yüksek enerji fiyatlarının ekonomik toparlanma için de risk oluşturduğunu belirten Birol, küresel ekonominin yaşadığı toparlanmanın çok daha zayıf olma riski olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler